Weideveld

Groen wonen in het Groene Hart

Weideveld
Weideveld Bodegraven

Een jaar geleden, op donderdag 2 november, gaf de wethouder van Bodegraven Dirk-Jan Knol het startsein voor de nieuwbouw van 23 sociale huurappartementen in de wijk Weideveld. Het project werd in oktober van dit jaar afgerond en opgeleverd.

Mozaïek Wonen verhuurt ongeveer 10.000 sociale huurwoningen in het Groene Hart. De woningcorporatie begon een jaar geleden in samenwerking met de gemeente Bodegraven, aannemer Van Wijnen en Bogro aan de nieuwbouw van 23 energiezuinige en betaalbare appartementen. Bogro nam de verantwoordelijk op zich om de volledige installatie aan te leggen, waaronder een warmtepomp, binneninstallatie en het luchtventilatiesysteem.

Kenmerken

Opdrachtgever

Mozaïek Wonen

Aannemer

Van Wijnen

Verantwoordelijkheden

Volledige installatie

Oplevering

Oktober 2018

De energiezuinige warmtepomp zorgt voor de vloerverwarming en voor warm tapwater.
181120_BogroLinkedIn

Warmtepomp

Het bijzondere aan dit project is dat de 23 sociale huurappartementen energiezuinig zijn en niet zijn aangesloten op het gasnet. Zo zijn de appartementen voorzien van driedubbelglas en zorgt de energiezuinige warmtepomp voor de vloerverwarming en warm tapwater. Ook worden 13 van de 23 appartementen voorzien van stroom via zonnepanelen op het dak. Hierdoor zijn deze appartementen nul-op-de-meter (NOM) woningen.

Voorbereid op de toekomst

Dankzij de samenwerking met Bogro kan Mozaïek Wonen nu betaalbare én groene appartementen aanbieden in Bodegraven. Hiermee voldoet de woningbouwvereniging alvast aan de strengere milieueisen die in de toekomst van kracht worden. Op 2 oktober hebben de eerste huurders de sleutel ontvangen van hun nieuwe, gasloze appartementen.