9f9a0184_1_20221102_102153
Tijden zijn veranderd

Na een periode onderdeel te zijn geweest van een landelijke verwarmingsspecialist is Bogro Snelrewaard sinds 1 juli 2012 weer een zelfstandige onderneming.

De nieuwe directie wordt gevormd door Frank Luijcx en Jan van Zijverden en zoals vanouds staan zij met hun medewerkers klaar voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van verwarmings-, koel- en ventilatie-installaties in de woning- en utiliteitsbouw.

Tevens kan Bogro Snelrewaard uw partner zijn in bouwteamconstructies en partnerships en verzorgen wij duurzame installaties zoals warmtepompen en zonlichtsystemen.

Bekijk onze bedrijfsvideo

Onze vestigingen

Bogro

Locatie: Snelrewaard, Oudewater, ZH

ISZuid

Locatie: Weert, Limburg

ABM

Locatie: Zoetermeer, ZH

Bogro-vestigingen4
Bogro is uitgegroeid tot een begrip en volwaardig partner voor veel bouwbedrijven.

Geschiedenis

1973

Oprichting Boerenfijn en Groen

Bogro (Boerenfijn en Groen) werd in 1973 opgericht in Oudewater. Onder leiding van André Groen en gevoed door de oliecrisis, de intrede van aardgas en de doorbraak van de HR-ketel groeide Bogro uit tot een van de grotere woningbouwgerichte installatiebedrijven van Nederland.

Overname

Bij gebrek aan opvolging verkocht André Groen in 2001 het bedrijf aan een landelijke verwarmingsspecialist, die zelf niet veel later werd overgenomen door een grote energiemaatschappij.

2001

2012

Vertrouwde handen

De energiemaatschappij verkocht Bogro echter weer terug aan André Groen en per 1 juli 2012 is hij dan ook weer eigenaar. Tegelijkertijd wordt Installatie Service Zuid (ISZUID) uit Weert ook overgenomen door André Groen.

De directie van Bogro wordt dan gevormd door Frank Luijcx en Jan van Zijverden, die in de jaren daarna de aandelen overnemen van André Groen en zo eigenaar worden van Bogro Snelrewaard.

ABM Installatietechniek

Na het faillissement van ABM Installatietechniek uit Bergschenhoek worden de werkzaamheden voortgezet als onderdeel van Bogro Snelrewaard. Het bedrijf gaat als een zelfstandige onderneming met hetzelfde personeel door, maar met een opgefrist logo.

2013

2016

Eén organisatie

Bogro, ABM en ISZUID vallen nu onder de gezamenlijke Bogro Holding. Het logo van ABM wordt aangepast aan de huisstijl van Bogro en ISZUID. Uiteindelijk wordt in 2016 de service van ABM en Bogro samengevoegd in Snelrewaard.