Project

HEX

Comfortabel dineren in Oudewater

HEX
HEX Oudewater

Het Arminiushuis in het centrum van Oudewater is een historisch pand uit 1601. Voor de verbouwing van het pand, dat een totale oppervlakte heeft van bijna 400m², tekende architect André Band het ontwerp. Bouwbedrijf Dionisius ging vervolgens aan de slag met de werkzaamheden en schakelde Bogro in om de cv-installaties te verzorgen.

Het monumentale Arminiushuis is vernoemd naar de voormalige bewoner en invloedrijke theoloog Jacobus Arminius. Hierdoor was het voor Oudewater belangrijk om de historische elementen intact te houden bij de verbouwing van het pand naar een modern restaurant en een aantal kantoorruimtes. Voor Bogro was de belangrijkste uitdaging om zowel in de kantoren als in het nieuwe restaurant HEX een zo comfortabel mogelijk binnenklimaat te realiseren, zonder dat de installaties zouden opvallen. Om dit voor elkaar te krijgen ging Bogro de samenwerking aan met de afdeling Burgerwerk.

Kenmerken

Opdrachtgever

Bouwbedrijf Dionisius Oudewater

Architect

André Band

Verantwoordelijkheden

CV-installaties

Oplevering

april 2018

Het doel was om zo onzichtbaar mogelijk een comfortabel binnenklimaat te creëren.
181001_bogrolinkedin_1_20181001_121831

Uitdagend project

Aan die opdracht is voldaan: de begane grond is voorzien van vloerverwarming en de verdiepingen van radiatoren. Daarnaast is al het leidingwerk weggewerkt in de wanden, vloeren en plafonds zodat de installaties, op een aantal radiatoren na, vrijwel onzichtbaar zijn. Bogro gaf daarnaast de opdracht voor het realiseren van de airco-installatie aan Wooning Airconditioning.

Comfortabel dineren

Inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond en is restaurant HEX officieel geopend. Wilt u een bezoekje brengen aan een historisch pand in Oudewater en ook nog smaakvol dineren in een comfortabel binnenklimaat? Ga dan eens langs bij HEX.