Duurzame oplossingen

Duurzame oplossingen

Investeer nu en bespaar in de toekomst

Uw woning verwarmen met een cv-ketel is de normaalste zaak van de wereld, maar kan binnenkort al zo ouderwets zijn als stoken op kolen. Duurzame innovaties volgen elkaar in snel tempo op.

We zien steeds meer zonnepanelen op de daken en de zonneboiler staat al op vele zolders. We zoeken naar alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. De warmtepomp doet zijn intrede om uw woning duurzaam te verwarmen. En door uw woning te isoleren wordt de warmte optimaal benut. U houdt de warmte binnen en de kou buiten. Kortom: duurzaam wonen is binnen handbereik! Met een nul-op-de-meter woning wekt u zelf energie op, die u vervolgens heel efficiënt gebruikt.

Geïnteresseerd in een duurzame oplossing?

Neem contact op en wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Hybride warmtepomp

Vertrouwd en vernieuwend

De hybride warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht en/of ventilatielucht vanuit de woning om uw huis te verwarmen. De bijbehorende gas gestookte cv-ketel zorgt voor het tapwater en springt tijdens de koude dagen bij om uw woning warm te houden.

MEER INFORMATIE

DaikinAlthermalowtemperaturesplit_wallmounted
lucht-waterwarmtepom

Lucht-water warmtepomp

Zonder gas!

Er is steeds meer vraag naar verwarmingssystemen zonder gasaansluiting. De lucht-water warmtepomp maakt gebruik van buitenlucht om uw huis te verwarmen, koelen en te voorzien van tapwater. Als de opwekking door middel van de buitenlucht niet toereikend is heeft de warmtepomp als back-up een elektrisch element wat bijspringt. Met minimale ingrepen is dit type installatie een mooie oplossing in een hedendaagse woning met vloerverwarming en/of laag temperatuur convectoren.

MEER INFORMATIE

Brine-water warmtepomp

Warmte uit de aarde

De warmtepomp met het meest gunstige opwekkingsrendement is de brine-water warmtepomp. Deze maakt gebruik van een gesloten bronsysteem dat horizontaal of verticaal in de aarde wordt aangebracht. In de koude periodes wordt koude afgegeven aan de bodem en warmte onttrokken, dit proces draait zich om in de zomer. De koude uit de winterperiode kan gebruikt worden om de woning te koelen.

MEER INFORMATIE

water-waterwarmtepomp
https://bogrobv.nl/uploads/heatpipes20op20dak20zonneboilers_1_20170120_155050.jpg

Zonneboiler

Warm water door zonnekracht

Op uw dak wordt zonlicht opgevangen. Deze zonne-energie wordt omgezet in warmte en warmt het water in het voorraadvat op. Wanneer er niet genoeg zonlicht beschikbaar is om het water te verwarmen, biedt de cv-ketel hulp. Maar omdat de zonneboiler het meeste werk doet, hoeft uw cv-ketel minder water te verwarmen.

MEER INFORMATIE

WTW-installatie

Gecontroleerd ventileren

De WTW (warmte terug winning) installatie gebruikt de afgevoerde warmte lucht uit de woning om de toe te voeren lucht op te warmen. Dit gebeurd doordat de twee luchtstromen in de WTW-unit langs elkaar heen stromen. Hierdoor zijn er geen roosters meer nodig in de gevel. In combinatie met een warmtepomp-installatie en een goed geïsoleerd huis creëert u een duurzame woning.

MEER INFORMATIE

WTW-installatie
Met een duurzame oplossing spaart u het milieu en bespaart u op energiekosten.

Wij nemen graag contact met u op!

*

Grip op installatie

Daarom kiest u voor Bogro

EERSTEKLAS MATERIAAL

Wij werken met de allerbeste merken en producten. Voor reparaties en onderhoud gebruiken we alleen eersteklas onderdelen.

ONZE ZEKERHEDEN
  • Goede service
  • Inzichtelijke prijzen
  • Vriendelijk personeel
  • Bij storing snel ter plaatse
BESPAAR ENERGIE:
DE SLIMME METER

Kies voor een slimme meter. Zo krijgt u meer grip op uw energieverbruik en bespaart u op de kosten.

UW WONING
VENTILEREN

Wij bieden u servicecontracten aan waarmee u verzekerd bent van een altijd werkende CV-ketel, zonder dure reparaties.